Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

.Δήμος Αιγάλεω: "Διαλέγω τη δράση, όχι την απόδραση"!

Tο Κέντρο Πρόληψης Εξάρτησης & Αγωγής Υγείας «Άρηξις» του δήμου Αιγάλεω, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πρόκειται να πραγματοποιήσει ανοιχτές δράσεις για όλους τους δημότες της τοπικής κοινότητας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, λοιπόν, στην είσοδο του 'Αλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), το Σάββατο (25 Ιουνίου και ώρες 18:00–22:00), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που θα περιλαμβάνει: ενημέρωση για θέματα πρόληψης και εξάρτησης, διανομή έντυπου υλικού και διαδραστικά παιχνίδια ζωγραφική σε μπλούζες.
Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να δοθεί στην κοινότητα των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου το μήνυμα «διαλέγω τη δράση, όχι την απόδραση».
Αξίζει να αναφερθεί ότι η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τους τελευταίους 12 μήνες 200 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 15 - 64 ετών ή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον μία φορά. Το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών στο ίδιο διάστημα έφθασε στα 321 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: